Baskılı Poşet Zeytinburnu Baskılı Poşet İmalatı

Baskılı Poşet Zeytinburnu

İstanbul, Zeytinburnu Belediyesi ve esnafı için baskılı poşet üretiyoruz.

Çok ucuza, çok kaliteli üretiyoruz.

Kısa zamanda teslim ediyoruz..

Baskılı Poşet Zeytinburnu

Baskılı Poşet Zeytinburnu

İstanbul Zeytinburnu esnafı olarak baskılı poşet ihtiyaçlarınız için yanınızdayız. Solin Ambalaj sizler için en kısa zamanda, en kaliteli ve en ucuz baskılı poşeti üretir, teslim eder.

İstanbul’un ilçelerinden olan ve Marmara Denizi ile sınırları bulunan Zeytinburnu’nun adının hikayesi nedir? Kısa bir tarihi yolculuğa ne dersiniz?

İlk düşünüldüğünde Zeytinburnu ismi mantıklı bir çağrışım gibi gelmiyor. Ancak rivayete göre Zeytinburnu ismi İstanbul’un Fethi’ne kadar gidiyor…

1453 senesinde Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesinden sonra İstanbul’da yaşamakta olan ve Kudüslü Papazlar olarak bilinen bir grup merkezden ayrılır ve bugünkü Kazlıçeşme civarlarına taşınır.

Sahil şeridinde tarım ve ziraat ürünleri ile uğraşır, zeytin yetiştirirler.

İşte Zeytinburnu ismi burada zeytin yetiştirilmesinden ve bölgenin de Marmara Denizi’nde Yedikule ve Bakırköy arasındaki ‘burun’ olmasından gelir. Daha önceleri Zeytinli Burun olarak söylenir ancak günümüzde Zeytinburnu olarak kalmıştır.

Baskılı Poşet Zeytinburnu

Baskılı Poşet Zeytinburnu

Baskılı Poşet Zeytinburnu

1957 tarihinde İstanbul’un Avrupa Yakası’na ilçe olarak katılmıştır. İstanbul’un Çatalca Yarımadası’nın Marmara Denizi ile birleştiği yerde yer alan ilçe surlar ile yarımadadan ayrılmıştır. İlçe Atatürk Hava Limanı’na 15-20 dakikalık bir mesafede yer alır ve E-5 karayoluna sınırdır. Bayrampaşa ve Marmara Denizi ile komşu olan Zeytinburnu İstanbul için önemli bir noktadır. Zeytinburnu ilçesinin denizden yüksekliği yaklaşık 10 metre ve toplam yüzölçümü 11,16km2dir.

Zeytinburnu Baskılı Poşet

Baskılı Poşet Zeytinburnu

Zeytinburnu yaşadığı hızlı nüfus artışı ve buna bağlı olarak ortaya çıkan problemler dolayısıyla artık Fatih Belediye’sinin yetersiz kalması sonucu doğurdu. Yaşanılan iç göç oldukça çok soruna yol açmıştı. Bunun üzerine Zeytinburnu 1957 tarihinde İstanbul’un 14. İlçesi oldu. 13 mahalleden oluşan ve içerisinden hiç köy bulunmayan Zeytinburnu Kasım 2015 itibariyle AK parti tarafından yönetilmektedir. Göç ve sanayileşme yüzünden hızlıca ancak çarpık şekilde kentleşen Zeytinburnu, gecekondu temalı filmler için vazgeçilmez bir alan olmuştur. Bunun haricinde ilçeye ulaşımda oldukça kolaydır. Zeytinburnu’nun ulaşım kodu 93’tür.

İlçede İETT seferleri çok olduğu gibi Kazlıçeşme durağı olan Marmaray’da Zeytinburnu’ndan geçmektedir. Yeniyüzyıl ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversiteleri’nin yer aldığı ilçe üniversiteler sayesinde biraz evirilme yaşamış olsa da yoğun olan sanayi ve ticaret faaliyetleri ve hızlı nüfus artışı dolaylarıyla çarpık şekilde kentleşme yaşamaktadır.

Baskılı Poşet Zeytinburnu’nun Nüfusu

Çeşitli kaynaklarda teyit edilen bilgilere göre Zeytinburnu’nun nüfusunun temel yapısının doğum yerinin yurtdışı olduğu görülmektedir. Yurtdışından kasıt Bulgaristan ve Yugoslavya’dır. Ayrıca Romanya ve Yunanistan doğumlulara da rastlamak mümkündür. Aldığı iç göç dolayısıyla doğumu Türkiye olsa dahi İstanbul doğumluya çok rastlanmamaktadır. Yapılan anketlerde ortaya çıkan sonuçlara göre en çok iç göçü Karadeniz Bölgesi’nden almıştır. Yapılan nüfus sayımlarına göre 1965 yılında 102.874 olan nüfus 1970 yılında 117.905 olmuştur. Son nüfus sayımı 2015 yılında yapılmıştır. Bu verilere göre nüfus 289.685 olmuştur. İlçe küçük bir yüzölçümüne sahip olduğundan göçler aslında oldukça çok yer kaplamaktadır.

Baskılı Poşet Zeytinburnu’nun Tarihi Yerleri

Tarihi eser açısından oldukça zengin olan Zeytinburnu’nun Tarihi yerlerine bakacak olursak bu eserlerin başında tartışmasız Kızılçeşme Fatih Camii gelmektedir. Yapım yılı kesin olmamakla beraber iddialar bu camiinin ilk Türk camiisi olduğu yönündedir. Daha çok dini yapıların bulunduğu Zeytinburnu ilçesindeki diğer eserler ise; Tekkeci İbrahim Ağa Camii, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Mescidi, Seyyid Nizam Tekkesi, Merkez Efendi Türbesi ve Tekkesi, Hacı Mahmut Ağa Tekkesi ve Yenikapı Mevlevihanesi bunların başlıcalarıdır. Kültür eserleri arasında ise SurpPirgiç Ermeni Hastanesi, Abdülbaki Paşa Kütüphanesi, Merkez Efendi Hamamı ve bir mahallesinin de adını alan kaz şeklindeki Kazlı Çeşme’dir. Zeytinburnu Belediye Başkanlığı Binası dahi tarihi eserlerin başında gelmektedir. Bizi 1828 yılına götüren bu yapı bir askeri hastane olma özelliğini taşır.

Baskılı Poşet Zeytinburnu’nun Gezilecek Yerleri

Zeytinburnu’nun gezilecek yerleri denildiğinde akla birçok yer gelmektedir. Tarihi oldukça zengin olan bu semtte gidilecek başlıca yerler; sizi yeşillikler içinde çok mutlu edecek olan Yedikule Soğanlı Bitkiler Parkı ve Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi. Kendinizi tarihin tozlu sayfalarına bırakmak istediğiniz de ise sıra; Merkez Efendi Hamamı ve Abdülbaki Paşa Kütüphanesi’ne gelmektedir.

Zeytinburnu’nun Yemekleri

Zeytinburnu’nun İstanbul’un diğer ilçeleri gibi kendisine has yemekleri yoktur. Ancak özellikle Karadeniz Bölgesinden aldığı yoğun göçlerle oranın insanlarının yöreye yemek konusunda hakim olduğu görülürü. Zeytinburnu’nun yemeklerinin arasında en ünlü olanı da tarihi 1962’den beri faaliyette olan Tarihi Merkez Efendi Köftecisi’dir. Burada ki et özellikle dana ve kuzu kaburgalarının boşluğundan yapılır.

BASKILI POŞET İSTANBUL   BASKILI POŞET TÜRKİYE   BASKILI POŞET    ANA SAYFA    PERPA

1 cevap

Trackbacks & Pingbacks

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın